hållbart-bild

HÅLLBARHET OCH TILLVERKNING

I stickerifabriken i Sätila har det stickats mössor och halsdukar sedan 1896. Vi stickar fortfarande alla plagg här i Sätila och har samarbetspartners i Polen där vi syr ihop och förädlar de stickade bitarna till våra Sätila produkter. Alla produkter slutkontrollernas i Sätila och skickas därefter ut till kund eller konsument.
Vi ser till att hela tillverkningen, från skiss till färdig produkt, har en så liten miljöpåverkan som möjligt. Vill du läsa mer detaljerat om våra hållbarhets principer kan du läsa vår Code Of Conduct.

Kunskapen i att göra bra produkter sitter mycket i den person som hanterar stickmaskinen och våra medarbetare har flera års kunskap i att göra fina och slitstarka produkter. Våra produkter som kunderna väljer skall uppnå deras höga förväntningar, det prioriterar och värderar vi högst.

Att ha stor fokus på hållbarhet har blivit en viktig ståndpunkt för alla modedistributörer idag. Sätila arbetar kontinuerligt med innovativa lösningar för att minska fotavtryck på miljön. Vi letar ständigt efter nya hållbara material och vår kollektion består nu i över 50 procent hållbara eller återvunna material. Varje säsong tillkommer nya hållbara produkter.

Läs Sätila of Swedens Code of Condukt här!


KNITTED BY

På Sätila värderar vi våra stickade plagg högt. En mössa från Sätila är alltid väl genomtänkt, tillverkad med omsorg, unik kunskap och lång erfarenhet. Våra stickare är en otroligt viktig del av denna expertis, och de är några av de absolut bästa inom sin genre. Därför vill vi nu presentera ’Knitted By’. På alla våra stickade produkter finner du en liten text som talar om vem som stickat just din mössa, här kan du lära dig mer om personen bakom.
Låt oss presentera Dennis, Janne, Mariann, Mari and Lisbeth.

Picture of Dennis

Dennis

En prat-glad, rolig och trevlig person som utanför sina arbetstimmar intresserar sig i jakt och fiske. Här hamnar mössan Rib Hat på troféplatsen eftersom den fungerar bra under jakten. Jägar-licens tog han 1997 och har sedan dess inte bara njutit av naturupplevelser utan även varit engagerad i att rusta upp jägar-befästningarna i Sätila bygd. Ibland kan en och annan stol saknas på Sätilas kontor, då vet man att den med största sannolikhet hamnat i ett jakttorn…
Dennis har 30 års gedigen erfarenhet inom textil industrin och har på Sätila positionen maskinoperatör. Under hans tid på Sätila har han uppskattningsvis stickat cirka 2,5 miljoner mössor, vilket är en unik merit som bara han kan skryta om.

Picture of Janne

Janne

En lugn och sansad karl, hela tiden med ett leende. Mössan som sitter på huvudet är Fors. Passar bra då inget hindrar honom från att cykla till jobbet, inte ens Arktisk kyla… – ”Monark är det jag cyklar på”. Han är alltid uppe tidigt, till och med före tuppen. Bättre sagt, tuppen väcks när Janne kör igång maskineriet! Troligtvis har han fått denna morgon-energi från sin träningskarriär som innehåller flera långa lopp, därav ”20 kilometarn” under Sätila Trail. En sund själ i en sund kropp helt enkelt!
På Sätila är han vår mönstrare och maskin reparatör. Nyckelpersonen mellan designers idé till färdig prototyp, där han oavsett mönstrets svårighetsgrad alltid ror i hamn.

Picture of Mariann

Mariann

En lugn och lättsam person vars självsäkerhet inte är det enda, hon är också otroligt driven. Detta kan konstateras då hon efter jobbet som stickare hoppar på nästa pass som ”månskens bonde”. Hon har allt från hund till isländsk tupp. Mössan som sitter på huvudet är den fleece fodrade Märta, förståeligt när hon under nattpassen behöver det varmt om huvudet.
När Marianne väl är ledig så är det bugg och dansband som är hennes största intresse. Om man skulle anordna en buggtävling för Sätila anställda är det garanterat hon som vinner!
Tillsammans med sin man är de två stolta arrangörer av den årliga kräftskivan i bygden. Ett mycket uppskattat evenemang av hennes nära och kära som för varje år expanderas med allt fler nya bekantskaper. Kort sagt en person med stort inbjudande hem och många bollar i luften.

Picture of Mari

Mari

Gla’, go och generös. Hennes arbetsposition på Sätila är, som hon själv säger, ”allt-i-allo”. En mycket viktig person som gjort sig oumbärlig då hon kan ta sig an alla de olika arbetsuppgifterna i vår produktion.
Mari bor nära sjön Lygnern i Sätila. Hon anser sig trots detta att hon bor som vid havet. Hon påstår ”Ja men Lygnevi-stranden är som havet, friskt och långgrunt”. Det ligger möjligtvis något i det hon säger då Lygnern faktiskt är en av Hallands största sjöar.
Bredvid hennes hus finns troligtvis den bästa gårdsbutiken i Västsverige vid namn Kokhuset. Det är givetvis Maris egna gårdsbutik som hon äger tillsammans med sin man. Hemtrevlig och prydd med närproducerade produkter är det där Mari står och tar emot kunder. Om man besöker butiken får man garanterat ett varmt välkomnande och rikligt med inspiration.
Mössan hon gillar bäst är Grace!

Picture of Lisbeth

Lisbeth

Är bosatt en bit utanför Sätila i huset som i folkmun fått namnet Knottebo, som också blivit vida känt på grund av Lisbeths goda bak-kunskaper, kanske främst för specialiteten mockatårta. Lisbeth är inte enbart en bagare ut i fingerspetsarna, även matlagning ligger henne varmt om hjärtat. Man kan lugnt säga att hon kan sina middagar.
Lisbeth må låta som en lugn och harmonisk person men när hon inte tillbringar tid bakom noggrant spritsade marängbottnar eller perfekt gratinerade maträtter är hennes främsta intresse motorsport. Allt från Enduro till Rally är vad hon och hennes man har gemensamt. ”Honda är det som gäller, med undantag för min Ford Mustang 68’a”.
På Sätila är hon kort och gott en av stickarna och mössan hon tycker bäst om är Love!

Din varukorg är tom