knitted-by_001-lr

HÅLLBARHET OCH TILLVERKNING

I fabriken i Sätila har det stickats mössor, vantar och halsdukar sedan 1896 (läs mer om vår historia). Vi stickar fortfarande alla plagg här i Sätila och har samarbetspartners i Polen där vi syr ihop och förädlar våra produkter. Allt går igenom en noggrann slutkontroll innan de skickas ut till återförsäljare eller konsument.

Vi ser till att hela tillverkningen, från skiss till färdig produkt, har en så liten miljöpåverkan som möjligt. Vill du läsa mer detaljerat om våra grundläggande hållbarhetsprinciper kan du läsa vår Code Of Conduct.

Kunskapen i att göra bra produkter sitter mycket i den person som hanterar stickmaskinen. Våra stickare har flera års kunskap i att göra fina och välkonstruerade produkter. Vårt mål är att våra produkter skall uppnå den allra högsta nivå av kvalitet och motsvara kundens förväntan.

Att ha stor fokus på hållbarhet har blivit en viktig ståndpunkt för alla modeinriktade företag idag. Sätila arbetar kontinuerligt med innovativa lösningar för att minska fotavtryck på miljön. Vi letar ständigt efter nya hållbara material och vår kollektion består i dagsläget över 50 procent hållbara eller återvunna material. Varje säsong tillkommer nya hållbara produkter som möter våra höga krav.

Läs vår Code of Condukt här!


KNITTED BY

På Sätila värderar vi, utöver hållbarhet, våra stickade plagg högst av allt. En mössa från Sätila är alltid väl genomtänkt, tillverkad med omsorg, unik kunskap och lång erfarenhet. Våra stickare är en otroligt viktig del i processen med deras expertis. De är garanterat några av de absolut bästa inom sin genre. Därför vill vi nu presentera Knitted by. På alla våra stickade produkter finner du en liten text som talar om vem som stickat just din mössa, här kan du lära dig mer om personen bakom.
Låt oss presentera Mariann, Dennis, Mari, Janne och Lisbeth.

Bild på Mariann

MARIANN

En lugn och lättsam person vars självsäkerhet inte är det enda, hon är också otroligt driven. Detta kan konstateras då hon efter jobbet som stickare oftast hoppar på nästa pass som ”månskens bonde”. Hon har allt från hund till isländsk tupp. Mössan som sitter på huvudet är den fleece fodrade Märta, förståeligt när hon under nattpassen kan behöva något varmt om huvudet.

När Marianne har sin lediga stund är det bugg och dansband som står i fokus, det är hennes största intresse. Om man skulle anordna en buggtävling för Sätila anställda är det garanterat hon som vinner.

Tillsammans med sin man är de två stolta arrangörer av den årliga kräftskivan i trakten. En mycket uppskattad tillställning av hennes nära och kära som för varje år expanderas med allt fler nya bekantskaper. Kort sagt en person med stort inbjudande hem och många bollar i luften.

Bild på Dennis

DENNIS

En pratglad, rolig och trevlig person som utanför sina arbetstimmar intresserar sig i jakt och fiske. Favoritmössan är Rib Hat, mycket eftersom den med sina värmande egenskaper fungerar bra under jakten. Jägar-licens tog han 1997 och har sedan dess inte endast njutit av naturupplevelser utan även varit engagerad i att rusta upp jaktredskapen i Sätila bygd. Ibland kan en och annan stol saknas på Sätilas kontor, då vet man att den med största sannolikhet hamnat i ett jakttorn…

Dennis har 30 års gedigen erfarenhet inom textilindustrin och har på Sätila positionen maskinoperatör. Under hans tid på Sätila har han uppskattningsvis stickat cirka 2,5 miljoner mössor, vilket är en unik merit som endast han kan skryta om.

Bild på Mari

MARI

Gla’, go och generös. Hennes arbetsposition på Sätila är, som hon själv säger, ”ibland lite allt-i-allo”. En mycket viktig person som gjort sig oumbärlig då hon kan ta sig an alla de olika arbetsuppgifterna i vår produktion.

Mari bor nära sjön Lygnern i Sätila. Hon anser sig trots detta att bo som vid havet. Hon påstår att Lygnevi (sjöns östra strand) är som havet, friskt och långgrunt.

Bredvid hennes hus finns en av Västsveriges bästa gårdsbutiker vid namn Kokhuset. Det är givetvis Maris egna gårdsbutik som hon äger tillsammans med sin man. Hemtrevlig och prydd med närproducerade produkter, här tillbringar Mari mycket av sin fritid. Om man besöker butiken får man garanterat ett varmt välkomnande och rikligt med inspiration.
Maris favoritmössa är grace som har sitt klassiska mönster inspirerat av vårt vackra avlånga land.

Bild på Janne

JANNE

En lugn och sansad karl, hela tiden med ett leende. Mössan som sitter på huvudet är Fors. Passar bra då inget hindrar honom från att cykla till jobbet, inte ens Arktisk kyla… Han cyklar på en klassisk Monark som gått hundratalet mil.

Han är dessutom alltid uppe tidigt, före tuppen. Bättre sagt, tuppen väcks när Janne kör igång maskineriet. Troligtvis har han fått denna morgonenergi från sin träningskarriär som innehåller flera långa lopp, därav 20-kilometarn under Sätila Trail. En sund själ i en sund kropp helt enkelt.

På Sätila är han vår mönstrare och maskinreparatör. Nyckelpersonen mellan designers idé till färdig prototyp, där han oavsett mönstrets svårighetsgrad alltid ror nya projekt i hamn.

Bild på Lisbeth

LISBETH

Hon är bosatt en bit utanför Sätila i huset som i folkmun fått namnet Knottebo. Lisbeth har lång erfarenhet inom stickning och kan hantera våra maskiner när dem krånglar. Lisbeths goda bak-kunskaper är vida kända, kanske främst för specialiteten mockatårta. Lisbeth må låta som en lugn och harmonisk person men när hon inte tillbringar tid bakom noggrant spritsade marängbottnar eller perfekt gratinerade maträtter är hennes främsta intresse motorsport. Allt från Enduro till Rally är vad hon och hennes man har gemensamt. ”Honda är det som gäller, med undantag för min Ford Mustang 68’a” – för att citera.

På Sätila är hon kort och gott en av våra älskade stickare och mössan hon tycker bäst om är Love.

Din varukorg är tom