history-bild

HISTORIA

Sätila of Sweden grundades 1896 i byn Sätila på den västgötska landsbygden. Sedan den dagen har vi designat, stickat och levererat mössor. Historien startade med att Johannes Nilsson köpte maskindelar till de första stickmaskinerna och fraktade dem med ång-båten från Fjärås till Sätila. Byvägen trafikerades med häst och vagn och man köpte maskinerna i delar och satte ihop dem på plats i stickeriet.

Mössan har varit huvudsaken sedan starten och på 70-talet när Ingemar Stenmark fick hela Sverige att stanna upp sattes varumärket på kartan mycket tack vare att vi i Sätila tillverkade originalmössorna. Tre modeller finns fortfarande bland Sätilas klassiker Stenis, Sätila Original och Umfors. Det var även under denna tid som företaget bytte namn från Nilssons Trikåfabrik till Sätila of Sweden.

Sedan 70-talet har det hänt en hel del. Mössan har blivit en självklar del av garderoben och numera är materialen anpassade efter aktiviteten. Vi har en stor bredd i vårt sortiment och vad du än skall göra så finns en mössa för din aktivitet.

Din varukorg är tom