HÅLLBARHET OCH TILLVERKNING

I stickerifabriken i Sätila har det stickats mössor och halsdukar sedan 1896. Vi stickar fortfarande alla plagg här i Sätila och har samarbetspartners sedan många år i Polen och Estland där man syr ihop och förädlar de stickade bitarna till mössor och halsdukar. Alla produkter slutkontrolleras i Sätila och skickas därefter ut till butik eller konsument.

Genom att ha kontroll på hela processen från skiss till stickmaskin till sömnad och till sist till att mössan levereras så kan vi se till att göra så lite miljöpåverkan som möjligt. Vill du läsa mer detaljerat om våra hållbarhetsprinciper kan du läsa vår Code Of Conduct.

Kunskapen i att göra bra produkter sitter mycket i den person som hanterar stickmaskinen och våra medarbetare har många års kunskap i att göra fina produkter som håller år efter år. Även detta är en viktig parameter i hållbarhetstänket. Den Sätilamössa som våra kunder väljer skall hålla en lång tid för att leva upp till våra krav. I våra mössor kan du se vem som stickat just din mössa.

Vi letar ständigt nya material som är hållbara och ännu hellre återvunna. Det finns inte så stor mängd återvunna garner på marknaden ännu men vi är mycket stolta över att ha en bomullskvalitet som är recyclade jeans-läs gärna mer om det på våra materialsidor. I övrigt så väljer vi en mulesingfri merino till de plagg som innehåller merino. Stor del av den bomull vi använder är ekologisk. Vi tittar alltid framåt och testar ständigt nya garner som lever upp till vår COC.

Läs Sätila of Swedens Code of Condukt här!

Din varukorg är tom