material-bild

MATERIAL

Här finner du våra mössors egenskaper och funktioner.

Att vara synlig i trafiken gör att du kan ägna dig åt din träning till 100% och samtidigt känna dig säker. Våra mössor med reflexdetaljer hjälper dig att synas maximalt samtidigt som du håller dig torr och lagom varm om huvudet.

När du springer eller tar en power walk kommer din puls att öka och du känner dig varm. Våra mössor med active-symbolen hjälper till att hålla dig torr och komfortabel. Materialen transporterar ut fukt från insidan av mössan och det kommer hamna på utsidan av mössan.

Utomhusaktiviteter är så mycket roligare när du känner dig varm och komfortabel. Våra merino och merinoblandningar har de perfekta egenskaperna för att få den känslan. Den merino vi använder är självklart mulesingfri!

Merinoull är ett mjukt och skönt material som passar perfekt I stockade mössor. All merinoull vi använder är garanterat mulesingfri. En mössa i merinoull behöver inte tvättas, materialets fina egenskaper gör att den endast behöver vädras.

Bomull är en naturfiber som är mycket slitstark och inte lika varm som den klassiska ullen. Vi har främst en ekologisk bomull i våra mössor på grund av dess högre kvalitet och hållbarhet. Odlingen av bomull ser väldigt olika ut men den ekologiska bomullen odlas utan bekämpningsmedel och växer därmed långsammare. Det ger längre fibrer och en bättre hållbarhet. Alla våra plagg i bomull är förtvättade och pressade för att ge en mjukare och skönare känsla.

Recycle bomull Detta material är så lång man kan komma i återvinning. Vi är mycket glada att kunna erbjuda några modeller i gamla jeans som malts ner till fibrer och spunnits till garn igen för att till sist stickats till nya produkter.

GORE Windstopper Vi använder Gore Windstopper som membran i våra Outdoormössor. Windstopper membran bade andas och håller vinden ute. Läs gärna mer på windstopper.se om materialets egenskaper.

Polycolon närmast ansiktet gör mössan extra skön och funktionell. Vi använder Polycolon som instickat foder främst i våra mössor för Outdoor och aktivitet där man rör sig och blir varm. Polycolon är en polypropylen som i våra mössor fungerar som en fukttransport och tar bort svett och värme när du rör dig och transporterar det till yttermaterialet på produkten.

5eförsök

Fleece är ett polyester material som är fluffigt och mjukt för att göra insidan av din mössa ännu bekvämare.

Din varukorg är tom