press_001-lr

MATERIAL

Här finner du våra mössors egenskaper och funktioner.

Vår symbol för att visa att mössan är stickad med reflex och/eller fluorescerande garn.
Att vara synlig i både i dagsljus och mörker gör att du kan fokusera på din träning eller aktivitet och känna dig säker. Dessutom håller du dig torr och lagom varm om huvudet.

Vår symbol för att visa att mössan är ämnad för hög aktivitet.
Mössor med ACTIVE-symbolen transporterar fukt från insidan till utsidan av mössan samtidigt som den värmer behagligt.

Vår symbol för mössor som värmer och ämnade för låg puls aktivitet.
Våra mössor kommer hålla dig både varm och komfortabel.

Vår symbol för mössor stickade i merinoull. Merinoull är ett mjukt och skönt material som passar perfekt för våra stickade mössor. All merinoull vi använder är garanterat mulesingfri. En mössa i merinoull behöver inte tvättas likt andra klädesplagg efter att det använts ett antal gånger, materialets fina egenskaper gör att den endast behöver vädras. Dock kan mössan komma att tappa sin ursprungliga form efter långvarig användning och kan då behöva tvättas enligt tvättråd för att återta formen.

Vår symbol för mössor stickade i ekologisk bomull. Vi använder enbart ekologisk bomull i våra mössor på grund av dess högre kvalitet och hållbarhet. Odlingen av bomull ser väldigt olika ut men den ekologiska bomullen odlas utan bekämpningsmedel och bidrar därför till en mycket mindre negativ miljöpåverkan. Den ekologiska bomullen är inte enbart hållbar ur miljösyn men består också av längre fibrer vilket gör det mer slitstarkt och användarmässigt hållbar. Alla våra plagg i bomull är förtvättade och pressade för att ge en bekväm känsla.

Några av våra mössor är tillverkade i återvunna material. Det innebär material från textilindustrin och gamla kläder som malts ner till fibrer, spunnits till garn och återigen använts för att tillverka nya textila produkter, eller som i vårt fall – mössor!

GORE-Windstopper är ett membran i våra Outdoormössor. Windstopper membran både andas och håller vinden ute. Läs gärna mer på windstopper.se om materialets egenskaper.

Polycolon är materialet närmast hyn och huvudet som gör mössan mjuk och bekväm. Materialet är också funktionellt på så sätt att polycolon är en polypropylen som är fukttransporterande. Vi använder Polycolon som in-stickat foder i några av våra mössor, främst för Outdoorkollektionen.

Fleece är ett polyestermaterial som är fluffigt och mjukt för att göra insidan av din mössa ännu bekvämare.

Din varukorg är tom