material-bild

MATERIAL

Här finner du våra mössors egenskaper och funktioner.

Att vara synlig i trafiken gör att du kan fokusera på din träning eller aktivitet och känna dig säker. Våra mössor med reflexdetaljer hjälper dig att synas maximalt samtidigt som du håller dig torr och lagom varm om huvudet.

Som vi alla vet ökar pulsen och värmen i kroppen när vi tränar. Dock kan huvudet komma att bli uteslutet när vi håller det bart. En ihärdig vind mot en svettig panna brukar oftast vara en oskön kombo, speciellt vid kyligare förhållanden. För att bibehålla värmen på vårt annars bara huvud och samtidigt hålla det torrt från fukt finns ett suveränt material. Våra mössor med active-symbolen transporterar fukt från insidan till utsidan av mössan.

Utomhusaktiviteter är så mycket roligare när du känner dig varm och bekväm. Våra merino och merinoblandningar har de perfekta egenskaperna för att uppnå den känslan. Den merinoullen vi använder är självklart muelsingfri!

Merinoull är ett mjukt och skönt material som passar perfekt för våra stickade mössor. All merinoull vi använder är garanterat muelsingfri. En mössa i merinoull behöver inte tvättas, materialets fina egenskaper gör att den endast behöver vädras.

Bomull är en naturfiber som är mycket slitstark och inte lika varm som den klassiska ullen. Vi har främst en ekologisk bomull i våra mössor på grund av dess högre kvalitet och hållbarhet. Odlingen av bomull ser väldigt olika ut men den ekologiska bomullen odlas utan bekämpningsmedel och bidrar därför till en mindre negativ miljöpåverkan. Den ekologiska bomullen är inte enbart hållbar ur ett miljövänligt perspektiv men består också av längre fibrer vilket gör det mer slitstarkt och användarmässigt hållbar. Alla våra plagg i bomull är för-tvättade och pressade för att ge en mjukare och skönare känsla.

Några av våra mössor är tillverkade i återvunna material. Alltså material från textilindustrin och gamla kläder som malts ner till fibrer, spunnits till garn och återigen använts för att tillverka nya textila produkter, och som i vårt fall innebär mössor!

GORE Windstopper är ett membran i våra Outdoormössor. Windstopper membran både andas och håller vinden ute. Läs gärna mer på windstopper.se om materialets egenskaper.

Polycolon materialet närmast ansiktet gör mössan skön och bekväm. Materialet är också funktionellt eftersom polycolon är en polypropylen som är fukttransporterande. Vi använder Polycolon som in-stickat foder främst i våra mössor för Outdoor.

5eförsök

Fleece är ett polyester material som är fluffigt och mjukt för att göra insidan av din mössa ännu bekvämare.

Din varukorg är tom