Sätila mot nya mål

Sätila of Sweden är inne i en expansiv fas och företaget har antagit en färdriktning mot nya mål. Arbetet med en ny kollektion, en ny organisation och en ny styrelse inledde denna resa under 2014. Som ett led i att utveckla organisationen har Sätila anställt Anders Olofsson för att stärka företagets försäljningsarbete.

Sätila of Sweden, grundat 1896, är ett ledande företag inom design, utveckling och tillverkning av mössor och stickade modeaccessoarer. Sätila är närvarande i Norden, Europa och Asien och varumärket är uppskattat av såväl outdoor-entusiaster och äventyrare som av personer som söker produkter med hög kvalitet och funktion i vardagen. Sätilas erbjudande bygger på en nordisk tradition, äkta hantverk, en passion för mössor, ett miljövänligt tänkande, socialt ansvar samt en vilja att leva ett aktivt liv.

Sätila är nu inne i en expansiv fas som syftar till att skapa en långsiktig lönsam tillväxt för företaget. En del av arbetet är att erbjuda ett modernt, attraktivt, sortiment med hög kvalitet och teknisk funktionalitet.

– Vårt nya produktsortiment Sätila Vision är ett bra exempel på hur vi kombinerar modern teknologi och modern stickteknik med kunskaper och erfarenheter som vi har utvecklat i snart 120 år. Det symboliserar också på ett bra sätt den färdriktning vi antagit för vårt företag och varumärke, säger Maria Stockefors, vd för Sätila of Sweden.

Sätila förstärker organisationen
Under våren 2014 påbörjade Sätila en omorganisation av verksamheten och under sommaren tillträdde Haglöfs tidigare vd, Mats Hedblom som ny ledamot av styrelsen i Sätila of Sweden AB. Som ett led i att utveckla organisationen har Sätila anställt Anders Olofsson för att stärka företagets försäljningsarbete.

Anders kommer närmast från rollen som distriktschef i Stockholm för Pierre Robert Group. Tidigare har Anders arbetat på Svenska Skidförbundet med Ski Team Sweden Alpine, som försäljningsansvarig för sport- och fritidssegmentet på Egmont tidskrifter samt som försäljningsansvarig för Utemagasinet och Åka Skidor hos Vita Huset Media. Anders har även arbetat som produktchef alpint på Tecnica Svenska AB och som säljansvarig på Grahns sport. Anders tillträder sin nya befattning den 3 februari 2015.

– Vi är väldigt glada över att få hälsa Anders Olofsson välkommen till Sätila. Anders har en lång erfarenhet av försäljning och är väletablerad inom sport- och outdoor-branschen. Anders personliga egenskaper och värderingar passar också väldigt väl in på vad Sätila står för, samtidigt som han tillför ny energi och nya idéer i vårt arbete med att utveckla företaget framåt, avslutar Maria Stockefors.

För ytterligare information, kontakta:

Sätila of Sweden AB
Maria Stockefors, vd
Tel: 070-888 23 02
E-post: maria@satila.com
www.satila.com

Din varukorg är tom